ThuisFrontCommissie

Gemeenteleden met een missie
Binnen onze gemeente wonen en werken een aantal leden in het buitenland. Zij verkondigen op die manier in hun omgeving het evangelie. Ze zijn voor onderhoud echter afhankelijk van anderen.
Voor die broodnodige ondersteuning zijn er thuisfrontcommissies (TFC) actief.
De taken van de TFC zijn:
- Contact onderhouden met de persoon/personen
- Geestelijke en morele steun bieden
- Stimuleren van voorbede
- Werven van financiële steun
- Verlenen praktische ondersteuning
- De achterban informeren over de persoon/personen en het werk, onder meer door het versturen van een nieuwsbrief.

Edgar, Cristina en Norah en Roy van de Hoeve
Edgar en Cristina zijn beiden werkzaam bij Operatie Mobilisatie (OM). Edgar daagt studenten uit om actief te worden in de zending wereldwijd. Cristina werkt als Graphic Designer voor OM. Operatie Mobilisatie
Operatie Mobilisatie (OM) is ontstaan in 1958, toen een jongeman tot geloof in Jezus Christus kwam en zich geroepen voelde de boodschap van de Bijbel door te geven. Hij mobiliseerde vrienden en samen gingen ze naar Mexico om het evangelie te brengen. In 1961 werd de oversteek naar Spanje gemaakt en van hieruit is het werk verder gegroeid. OM is al meer dan vijftig jaar actief met het bijstaan van de kerk in de verkondiging van het evangelie. Internationale teams trekken over land of over zee eropuit. Met meer dan 5.500 fulltimers, onder wie circa 130 Nederlanders, ontplooit OM activiteiten in 110 landen. Tijdens vakantieperioden groeit dit aantal aan tot enkele duizenden kortverbanders. Het merendeel van deze werkers zijn jongeren, afkomstig uit zowel reformatorische als evangelische kerken. De Nederlandse achterban bestaat uit enkele honderden kerken en ruim 20.000 adressen die elke twee maanden het OM-Nieuws ontvangen. De dertig Nederlandse deelnemers die jaarlijks voor een of twee jaar met OM meegaan, zijn voor bijna veertig procent jongeren van reformatorische komaf. Van het aantal deelnemers monstert circa 75% aan op het boekenschip LOGOS HOPE. Met GLOBAL ACTION doen zij mee aan evangelisatie, hulpverlening en ondersteunende activiteiten. Verder is het werk van OM in Nederland vooral bekend van GLOBAL CHALLENGE (voorheen LOVE EUROPE) acties, TEENSTREET, het internationale tienerevenement in Duitsland en de Weekenden (Life Direction en Zendingsweekend).

Gegevens van de familie Van de Hoeve:
Postadres:
97 River Park Drive
Newnan GA 30265
USA
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Blog: http://opweg.blogspot.com
OM USA: http://www.omusa.org
Geboortedatum Edgar : 13-11-1973
Geboortedatum Christina : 22-11-1982
Geboortedatum Norah : 09-01-2011
Geboortedatum Roy : 28-06-2013

Contactpersoon TFC : Marianne Koers, tel. 0318 - 651830 en Henriëtte Termorshuizen, tel. 0318 - 693750