Voorjaars-/Paasmarkt

vrouwenOp zaterdag 13 april hopen wij onze voorjaarsmarkt te houden. De tuin is na de winter vast weer toe aan een frisse voorjaarslook. Op de markt vind je van alles om dat te realiseren. Ook is er allerlei Paasdecoratie. Verder vind je op onze markt: brocante spullen, leuke kleine cadeautjes en ook het een en ander aan woonaccessoires. Als je alles hebt bekeken kunt je nog genieten van een heerlijke kop koffie of thee met een stuk eigengebakken taart. Je kunt ook een stukje taart meenemen voor thuis. De opbrengst gaat naar Vrouwenprojecten in verschillende Afrikaanse landen. In de kerkzaal kun je daar een filmpje van bekijken. Kom ook gezellig naar onze markt, in de Rank, van 10.00 - 13.00 uur. U mag binnenlopen door de grote kerkdeuren! Van harte welkom!

Voor meer info: www.vrouwenvoorvrouwen.info. Volg ons ook op Facebook.

Paasproject

God kiestPaasproject 2019: God kiest, God redt... kies jij ook?

Het Paasproject van de Kindernevendienst neemt ons mee op de weg van de discipelen. De discipelen staan dichtbij Jezus en willen de weg naar Jeruzalem met Hem gaan. De discipelen zien in Jezus de aardse koning, op wie ze hopen. Ze kijken naar de korte termijn. Maar Jezus maakt keuzes vanuit Gods perspectief, keuzes voor altijd. Ook in ons dagelijks leven moeten we veel keuzes maken. Sommige keuzes maken we zonder er bij na te denken en andere worden voor ons gemaakt. In het paasproject staan we stil bij de belofte van een eerlijke toekomst met God die Jezus ons geeft als we met Hem op reis gaan. We mogen ervaren welke keuze Jezus maakt vanuit het hemels perspectief. Om hiervan te leren voor ons dagelijks leven. God kiest, God redt... welke keuze maak jij?

Samen luisteren in stilte

nieuwekerk raamOp een viertal woensdagavonden (20/3, 27/3, 3/4, 10/4) in de veertigdagentijd zullen er korte bijeenkomsten zijn waarop we op een verstilde manier samen de bijbel lezen.

Lees meer

Kledinginzameling Bugyi

kleding20inzamelen

Zaterdag 13 april zal er weer een inzameling zijn voor een kledingtransport naar Patakfalva. U bent van harte welkom vanaf 10:00 tot 12:00 uur om uw kleding in te leveren in De Rank. Daarnaast is er dan ook gelegenheid voor koffie, thee en een goed gesprek. Om de kosten van het transport te kunnen betalen, vragen we u om 2 euro per zak bij te dragen. Dit kunt u in de melkbus in de Rank stoppen. Daarnaast hebt u tijdens de inzameling de gelegenheid om paas- en suikerbroden op te halen die u via de inschrijflijsten hebt kunt bestellen. Op 17, 24 en 31 maart liggen de inschrijflijsten klaar in De Rank. Als extra toevoeging verkopen we dit jaar ook heerlijke chocoladepaaseitjes! Die wilt u zeker niet missen.
Commissie gemeentecontactCommissie gemeente contact

Kloosterweekend

KoningshoevenWie gaat er mee? ‘Genieten van genoeg’ is ons jaarthema en het lijkt erop dat wij zelfs meer dan genoeg hebben. Waar het ons misschien wel aan ontbreekt is rust en stilte. Waar is het nog echt stil? Waar kom je tot rust? Een bezoek aan een klooster kan ons helpen op de zoektocht naar rust en stilte. Van vrijdag 28 tot zondag 30 juni 2019 is er gelegenheid om deel te nemen aan een stilte-retraite in de Abdij Koningshoeven, een Trappistenklooster in Berkel-Enschot. Het thema van het klooster is: een plaats van ontmoeting, met God, jezelf en de ander, in stilte, soberheid en solidariteit. We logeren in het gastenverblijf en doen mee met de dagorde van de broeders. Het is een stilte-klooster met soberheid: geen snoep, hongerstillers, drank, mobiele apparatuur, zelfs de maaltijden worden in stilte gebruikt. De kosten zijn € 90,00 p.p. Wie hiervoor belangstelling heeft kan zich aanmelden bij Willemien Hendriks, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Wacht niet te lang want er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.

De komst van de Soos

jongerenBlij en dankbaar zijn we dat de Algemene Kerkenraad akkoord is gegaan met het plan voor een jongerensoos in de Nieuwe Kerk!

De wens voor zo’n plek in de kerk waar jongeren zich thuis voelen, bestond al langer. We vinden het zo belangrijk dat jongeren in onze gemeente ook onderling een relatie met elkaar krijgen. En we geloven dat een Soos daarbij helpt. En nu is de weg open om écht die nieuwe Soos-ruimte te gaan bouwen!

De ruimte wordt gebouwd op het platte dak van de bestaande uitbouw aan de achterzijde van de Nieuwe Kerk en wordt bereikbaar via de bestaande binnentrap. Qua inrichting denken we aan banken om op te chillen, aan spellen in allerlei soorten en maten en aan een bar voor hapjes en drankjes. We hopen de ruimte volgend jaar met Kerst of Oud en Nieuw feestelijk te kunnen openen (natuurlijk onder voorbehoud van de gebruikelijke bouwprocessen).

Op zondag 16 december is er na de dienst in de Rank een presentatie van dit verhaal. Kom dan gerust langs. Het College van Kerkrentmeesters zal dit project leiden. Vanuit de Nieuwe Kerk is Klaas Bosma het eerste aanspreekpunt ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ). We geloven dat Christus zijn gemeente bouwt. Ook bij dit bouwproject zijn we daarvan afhankelijk. We bidden om de vrede van God en de leiding van zijn Geest.

Hartelijke groet, namens het Soos-team, Henrike Walhout (jeugdouderling)

Werkvakantie World Servants

world servantsOnze ervaringen;

25 Jaar geleden gingen wij voor het eerst mee met een project van World Servants.

De impact die deze werkvakanties (want we gingen 5 keer mee) op ons hadden, de mensen, het land, de leefomstandigheden, hun geloof in God, de eenvoud, het werk, de kinderen, is zo groot geweest dat we er nog regelmatig aan terugdenken. Wij zijn ervan overtuigd dat onze manier van in het leven staan mede gevormd is door de projecten van World Servants.

Lees meer

Praktische hulpdienst

HulpdienstVrijwilliger worden:

Iedereen kan in een situatie komen, waarbij hulp nodig is. Soms ontbreekt voldoende hulp en ondersteuning. Dit wordt geboden vanuit de diaconale hulpdienst. We willen een helpende hand bieden daar waar dat nodig is. Wij willen mensen ondersteunen die deze hulp niet vanuit hun eigen netwerk (familie, vrienden, buren) kunnen krijgen en daarnaast niet de financiële middelen hebben om zelf hulp in te kopen.

Lees meer

Vertrouwenspersoon

vertrouwenspersoonVertrouwd en veilig: In de achterliggende maanden heeft een kleine commissie zich intensief beziggehouden de vraag hoe we in onze gemeente veilig en vertrouwd met elkaar kunnen leven en werken en welke misstanden hierin kunnen ontstaan. Er zijn drie aandachtsgebieden, waar misstanden kunnen ontstaan:

1. Pastorale en gezagsrelaties, door seksueel misbruik

2. Jeugdwerk, door grensoverschrijdend gedrag

3. Onderlinge relaties, door huiselijk geweld.

Bewustwording, preventie en melding: De commissie heeft zich tot taak gesteld om meer bewustwording te stimuleren bij gemeenteleden van de vragen en de problemen die op deze terreinen kunnen ontstaan. Verder heeft zij gewerkt aan het toegankelijk maken van protocollen en gedragsregels op deze verschillende gebieden en het voordragen van een vertrouwenspersoon.

Vertrouwenspersoon: De kerkenraad heeft besloten om zr. Liesbeth Bouman te benoemen als vertrouwenspersoon van de Nieuwe Kerkgemeente. Zij voldoet aan de gestelde criteria: professioneel vertrouwd zijn met deze problematiek, de sociale netwerken kennen, goed ingevoerd zijn in de gemeente en laagdrempelig toegankelijk zijn. Vanaf nu is zij beschikbaar: tel. 06-30198531, mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . In De Rank hangt een poster met informatie; in Het Nieuwe Wijk A4-tje staat meer uitleg.

Ziekenzalving


ziekenzalvingZoals afgelopen zondag tijdens de morgendienst is meegedeeld heeft een gemeentelid gevraagd om de ziekenzalving te mogen ontvangen.

Sommigen van ons zullen zich herinneren dat in onze gemeente de ziekenzalving eerder heeft plaatsgevonden, nadat in de kerkenraad over dit onderwerp gesproken was. Voor anderen is deze handeling misschien wel helemaal onbekend.
Voor diegenen die niet zo vertrouwd zijn met de ziekenzalving en de achtergronden ervan, heb ik onderaan dit bericht een document toegevoegd waarin door dr Douma (predikant in de GKv) een toelichting op deze handeling gegeven wordt. (Voor wie nog meer zou willen lezen heb ik een scan beschikbaar van een boekje van ds Margriet van der Kooi en prof dr Kees van der Kooi maar om het auteursrecht niet al te zeer te schenden, moet u dat even per mail bij mij opvragen).
Graag wil ik u en jou vragen om in uw gebeden te vragen om een zegen over dit moment van ziekenzalving, komende zondagmiddag.
Alvast hartelijk dank! Richard Saly

Foto's Gemeentedag 2016

virtuele kringHier vindt u de foto's van de Gemeentedag 2016

Zaterdag 17 september jl. hielden we onze jaarlijkse Gemeentedag, dit keer opnieuw in en rond de CNS-Basisschool Louise de Coligny. Opnieuw viel de dag samen met de jaarlijkse Airborne-herdenking en vanaf het schoolplein konden we de vliegtuigen met de parachutespringers van dichtbij horen en zien. De Gemeentedag is de start van een nieuw seizoen van ons gemeentewerk in de volle breedte: van kinderwerk tot catechese, van ouderenwerk tot gesprekskringen, van cantorij tot zondagse erediensten. Na de zomervakantie gewoon doorgaan maar wel een moment hebben om elkaar te ontmoeten en samen te zijn. Want daarvoor is die dag bedoeld! Wij noemen elkaar broers en zussen en die hebben er behoefte aan om tenminste één keer per jaar bij elkaar te zijn in een ontspannen sfeer waarbij de ontmoeting centraal staat. En dat is ook dit jaar weer goed gelukt! Dankzij de voortreffelijke voorbereiding van de Gemeentedag-commissie en de goede weersomstandigheden was er een middag/avond met sfeer en leuke activiteiten. Ik denk dat we moeten toegeven dat we geen flauw idee hebben van de hoeveelheid werk die is gaan zitten in de voorbereiding: al maanden van tevoren is de commissie bezig om volgens een streng draaiboek alles op orde te krijgen: reservering gebouw, plannen activiteiten, aanzoeken sprekers/presentatoren, betrokkenheid vragen van sponsoren (dank sponsoren voor jullie bijdrage), inkoop materialen, inrichten gebouw, opzetten kramen en inrichten schoolplein. En dan na afloop ook nog de afwas en het opruimen! Al die geleverde inspanningen kregen vorm in een goed lopende dag met een diversiteit aan activiteiten.

Ik dank de Gemeentedag commissie: Channah, Eveline, Wouter, Sjoerd en Jaap voor deze geweldige prestatie. Mooi dat jullie je zo inzetten voor ons kerkenwerk. Met jullie gingen we “Back to basic” en legden we de basis voor het jaarthema: “Deel je leven”. Dank, veel dank, aan jullie als team, juist nu, nu jullie je taken overdragen aan een nieuw te vormen commissie: jullie hebben goed werk gedaan.

Jan Poortman

Nieuwe Kerk app

app2014Uw kunt nu een app van de Nieuwe Kerk Gemeente downloaden op uw smartphone of tablet.

Het werkt als volgt; U kunt de app gratis downloaden via de app store of de play store door te zoeken op 'Protestant' of "PKN":

Android: Google play store
Apple: Apple store

Na het openen van de app ziet u een zoekfunctie. U zoekt op "Ede"

U kunt nu de app gebruiken.

In de app kunt u bekijken; het laatste nieuws rond de Nieuwe Kerk, een agenda, contacten, wijkgids, link naar de website en wat handig is voor de gemeenteleden die de kerkdienst via de kerkradio of via internet beluisteren, de beamerpresentatie van de ochtenddienst. Zo kunt u tijdens de kerkdienst zelf bladeren in de beamerpresentatie.

Gemeenteavond op 28 maart

verscheurdIn de zomer van 2018 belegden we een gemeenteavond, verzorgd door stichting ‘Verscheurd’, over de positie van mede gelovigen met een homoseksuele geaardheid.

Op 28 maart organiseren we een tweede gemeenteavond over dit thema. Een avond met twee verschillende benaderingen. Herman van Wijngaarden van ‘Hartvanhomo’s’ belicht zijn visie op homoseksualiteit en relaties. Dominee Wijnand Sonnenberg neemt ons, vanuit zijn ervaringen met gesprekken in verschillende gemeenten over dit thema, mee in zijn kijk op bijbel-theologische en kerkordelijke gronden. Daarna gaan we met elkaar in gesprek om vooral elkaars manier van denken te leren kennen en begrijpen. De avond begint om 20.00 uur en stopt uiterlijk 22.00 uur.

Wisselexpositie in De Rank

paletVanaf 19 maart 2019 hebben we weer een nieuwe expositie. De komende maanden worden er schilderijen van mevrouw Veenendaal tentoongesteld. Zij ging ooit met een vriendin mee naar een schildersgroep en is er gewoon bijgebleven. Al 15 jaar is tekenen en schilderen haar hobby. Zij is een echte autodidact. Naast olie- en waterverf werkt mevrouw Veenendaal tegenwoordig vaak met acryl. Zij schildert landschappen, dieren, planten, kinderen, mensen of stillevens. Altijd figuratief. Van harte uitgenodigd om te komen kijken en te genieten. Ook u/jij kunt meedoen aan een expositie. Voor informatie en opgave kunt u zich wenden tot Jacomien Wijnbergen, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0318 619039. De commissie laat zich nog altijd graag verrassen.

Wil van den Bos, Leny Modderkolk, Arja Steennis en Jacomien Wijnbergen

VEILING voor ZAMBIA: Talenten, Diensten, Producten gezocht

zambiaOp zaterdag 15 juni willen we een veiling organiseren voor en door de Nieuwe Kerkgemeente.

Voor deze veiling zijn we op zoek naar “kavels” oftewel talenten, diensten of producten van gemeenteleden die onder de hamer mogen.
Zondag 10 maart zullen er inschrijfformulieren worden uitgedeeld waarop u/jij wordt gevraagd of er iets is dat u/je zou willen veilen. Dat kunnen heel uiteenlopende dingen zijn:
– Koken bij iemand thuis, – Iemand helpen met formulieren invullen, – Workshop kleuradvies, – Een zelfgemaakt schilderij, – Verhuur van een vakantiehuisje, – Dagje tuinhulp, etc...
Voor alle aangeboden talenten, diensten en producten geldt dat het geboden bedrag in zijn geheel ten goede komt aan het World Servants project in Zambia 2020.
Doe je ook mee? Kavels aanmelden kan tot uiterlijk 15 april via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door het inschrijfformulier in de doos in de Rank te doen. Eenmaal, Andermaal?

Channah en Tieneke

Lucht je hart bij de dominee!!

LuchtjehartVaak hoor je dat mensen het jammer vinden dat kerken - zeker die van protestantse snit - doordeweeks bijna altijd dicht zijn. Je kunt niet even binnen lopen om te kijken, te zitten, of eventueel iemand te spreken. Tegelijkertijd hebben veel mensen het vermoeden - ook als ze zelf al lang niet meer gelovig zijn of dat nooit waren - dat je in de kerk met je verhaal terecht zou moeten kunnen, als het moet anoniem.

Lees meer

Pre Marriage Course

marriageDit voorjaar starten we vanuit de Nieuwe Kerkgemeente een Pre Marriage Course. Deze is bedoeld voor stellen die pas getrouwd zijn of binnenkort gaan trouwen. De cursus bestaat uit 5 avonden. Een cursusleider leidt de avonden in en elke avond staat een ander thema centraal. Hoewel je de cursus tegelijk met andere stellen doet, voer je de gesprekken altijd met z’n tweeën. Na de cursus heb je meer inzicht in jezelf, je partner en je relatie. Je bent op een leuke en creatieve manier een stap dichter naar elkaar toegegroeid. Heb je belangstelling om deel te nemen aan de Pre Marriage Course of heb je vragen, neem dan contact op met Arja of Bram Steennis, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bel 06-45672658. In eerste instantie starten we met een bijeenkomst om kennis te maken, toelichting te geven op de cursus en om te kijken welke cursusdata voor alle betrokkenen handig zijn. Voel je welkom!

Lees meer

Gebruik Liedboek in de Nieuwe Kerk

liedboekGebruik van het Liedboek  Zingen en bidden in huis en kerk

In mei 2013 verscheen het Nieuwe Liedboek zingen en bidden in huis en kerk. Een liedboek, bedoeld als opvolger van het Liedboek voor de Kerken. Een liedboek waarvan men hoopt dat het in zoveel mogelijk gemeenten gebruikt zal worden vanuit de gedachte dat een gezamenlijk liedboek de eenheid van de kerk bevordert en laat zien.

Lees meer

Helpt u ook mee?

voedselbank2Ook dit jaar kunnen we als Nieuwe Kerkgemeente weer meehelpen met het inzamelen van voedsel voor de Voedselbank.

Voedselbank Ede heeft als doel mensen te helpen, die onder het bestaansminimum leven. De hulp bestaat uit het wekelijks verstrekken van een zo gevarieerd mogelijk voedselpakket.
Daarbij wordt altijd doorverwezen naar hulpverlenende instanties om de deelnemers te helpen financieel weer op eigen benen te staan. Voedselhulp moet immers altijd tijdelijk zijn.

In de maanden mei en juni kunt u voedsel inleveren in de kerk. Dit moeten producten zijn met een ruime houdbaarheidsdatum. U kunt daarbij denken aan macaroni/rijst, groenten in blik/pot, broodbeleg in pot of pak, snoep, koek, enz.

De Voedselbank Ede is geheel afhankelijk van giften. Zonder steun van particulieren en het
bedrijfsleven kan de Voedselbank niet bestaan. Bij de Voedselbank werken geen betaalde krachten. Al het werk wordt door vrijwilligers gedaan. Maar dit betekent niet dat er geen kosten worden gemaakt. Voedselbank Ede heeft geld nodig voor huisvesting, stroom, brandstof, verzekeringen en de aankoop van materiaal zoals kratten. Is het voor u niet mogelijk om voedsel naar de kerk te brengen, dan kunt u de voedselbank ook steunen door eenmalig of periodiek een bedrag over te maken naar bankrekening: NL 54 ABNA 0432 366 806 ten name van Stichting Voedselbank Ede.

Vacante secties

sectieindelingOp dit moment zijn er 4 secties zonder pastoraal ouderling. Zolang de vacatures niet zijn ingevuld, zullen de vacante secties aan een ouderling worden gekoppeld die deze sectie tijdelijk waarneemt.

Sectie 2 (Jan Post): Gerard Derks

Sectie 3 (Joop Korteland): Frans Elbertsen

Sectie 8 (Marjan de Vos): Marijke van Rossem

Sectie 9 (Bram Steennis): Anke Penning

Zit u in een van deze secties en heeft u behoefte aan pastorale zorg, schroom dan niet en neem dan contact op met de ouderling die uw sectie tijdelijk waarneemt. Deze ouderling zorgt dan dat u bezoek ontvangt. U ontvangt binnenkort een brief met zijn/haar contactgegevens. Ze zijn er graag voor u.

U zult begrijpen dat het tijdelijk waarnemen van een extra sectie tijd vraagt van de ouderlingen. Het reguliere pastoraat zal hierdoor op een lager pitje komen te staan. Gelukkig is pastoraat niet alleen een taak van de ouderlingen, maar worden we in de Bijbel ook opgeroepen tot onderling pastoraat. Vandaar ook de vraag aan u als gemeenteleden om aan dit onderlinge pastoraat handen en voeten te geven. We willen u ook vragen om door te geven wanneer u weet van gemeenteleden die ziek zijn of te maken hebben met situaties waarin het wenselijk kan zijn dat de ouderling hiervan op de hoogte is.

We zullen we ons de komende tijd bezinnen op hoe we het pastoraat goed vorm kunnen geven en hoe we de juiste mensen vinden voor de uitvoer hiervan. Bid u met ons mee om kracht en wijsheid?

Als u nog vragen heeft, neem contact op met Margreet Reitsma, voorzitter consistorie ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. , 06-18044447)

NEEM EN LEES

boekenEen nieuwe activiteit

In goed overleg met de commissie die De Rank beheert proberen we een nieuwe activiteit op te starten: een ruil-en-lees-bibliotheek NEEM EN LEES! Wat bedoelen we? In de kast in de grote zaal van De Rank staan boeken, daar neergezet door gemeenteleden die die boeken gelezen hebben en die ze graag ter beschikking stellen voor nieuwe lezers. Voor het opstarten zetten wij alvast wat boeken neer. Ieder die dat wil kan een boek meepakken voor korter of langere tijd. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voorwaarde is wel dat je het boek na enige tijd terugzet of dat je er een ander boek (of boeken) van jezelf voor in de plaats zet. Een kleine commissie (Ellen Jansen en Janny Poortman) bewaakt dat er voldoende boeken staan en dat er geen ongewenste lectuur in de kast komt te staan. Wat is de bedoeling van deze activiteit:

a. Van De Rank nog meer het huis van de gemeente en van de omgeving maken waar iedereen welkom is, ook mensen die zo maar eens binnenlopen als gast bij een activiteit en

b. op een goedkope manier zonder veel verplichtingen iedereen in staat stellen om een goed boek te lezen.

We starten op 17 september a.s. na de Gemeentedag en we hopen dat ook deze activiteit een succes wordt. Voor vragen kunt u ons bellen of mailen of bellen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 630489 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 650489.

Ellen Jansen en Janny Poortman

Koffie en sfeer

cafe4Een nieuwe lente, een nieuwe activiteit!

Er voltrekken zich grote veranderingen in onze samenleving en daardoor wordt het killer, ongezelliger en onpersoonlijker. Daar willen we wat aan doen! We beginnen een nieuwe gelegenheid: open huis met koffie en gezelligheid. Die gelegenheid heet:
"KOFFIE EN SFEER".

Wanneer? Iedere woensdagmorgen is het gebouw De Rank (achter de Nieuwe Kerk aan de Verlengde Maanderweg 33) open. Voor wie is deze activiteit? Iedereen die wil is hartelijk welkom. Hoe gaat het? Het is een open sociëteit waarbij iedereen kan komen binnenlopen. Er zijn geen kosten aan verbonden: koffie/thee/koekje is gratis. Wat gaan we doen? Er is nog geen vaste planning; samen kunnen we uitzoeken wat gezellig is: praten, spelletjes, muziek, creatieve bezigheden. Samen met u/jij kiezen we wat bij een sfeervolle ontmoeting hoort. Komt u ook? Deze uitnodiging wordt verspreid in de straten rondom de Nieuwe Kerk, maar iedereen mag komen. Neem gerust uw buren of vrienden mee.

- Start: woensdag 15 april 2015 (en daarna iedere woensdag)
- Tijd: inloop vanaf 10.00 uur tot 11.30 uur, koffie/thee staat klaar 
- Plaats: De Rank, Verlengde Maanderweg 33, 6713 LD Ede, tel. 0318–616293 
- Kosten: geen
- Wie: iedereen die wil is hartelijk welkom
- Informatie: tel. 0318–650489

Psychopastorale hulp in de Nieuwe Kerk Gemeente

ppw2014In de gemeente van Christus zien we om naar elkaar, juist ook als het moeilijk is. Het werk van ouderlingen en pastoraal bezoekers is daarbij van onschatbare waarde.

Soms is er iets extra's nodig, bijvoorbeeld als u psychisch in de knoop zit. Of als er levensproblemen zijn waar u zelf niet uit komt. Misschien zit u al in de hulpverlening en dat helpt echt, maar toch blijven er ook geloofsvragen. Dan is er in de Nieuwe Kerk een Psycho Pastoraal Team beschikbaar.

Het team bestaat uit gemeenteleden die een vorm van psycho-pastorale opleiding hebben gehad en die door de kerkenraad zijn benoemd.

Zij kunnen ondersteuning bieden aan gemeenteleden die te maken krijgen met bv. eenzaamheid, depressieve gevoelens, rouw, vragen rond kinderen, acceptatie van het ouder worden, psychische problemen, huwelijksproblemen, problemen na echtscheiding, seksueel misbruik en huiselijk geweld, weinig zelfvertrouwen. Zij bieden een luisterend oor en zijn in staat u te begeleiden en te ondersteunen in een moeilijke fase van uw leven. Bijbellezen en bidden kan samen met praktische hulp een plaats krijgen. Indien nodig word u geholpen om wegen te zoeken in de professionele hulpverlening. Hoe vraag u hulp aan? U kunt via de predikant, de sectieouderling of pastoraal bezoeker een vraag stellen aan de coördinator Liesbeth Bouman. Zij overlegt dan met u wat u nodig hebt en welk teamlid bij u past. Daarna neemt het teamlid contact met u op en kun u zelf afspraken maken. Voor meer informatie verwijzen we u naar de folder Psycho Pastoraal Werk (PPW).

Deze ligt in de Rank. PPW contactpersoon: zie logo

Contact: Liesbeth Bouman, tel. 0318-638319, Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Informatiefolders onderaan het artikel vindt u hier als bijlage.