kleopaslogo

Kringen

Kringen in de Kleopasgemeente

20160903KringenEen deel van onze wijkgemeente zal aankomend seizoen weer samenkomen in één van de huiskringen. De kringen komen gemiddeld twee keer per maand bijeen om elkaar te ontmoeten, op te bouwen, te inspireren en te delen in lief en leed. De kring als deel van de gemeente waar je kunt groeien in geloof en je omziet naar elkaar. In de kring bent u/ ben jij altijd welkom, want niet alleen die ander is nodig, maar zelf ben jij/ bent u ook nodig voor die ander.
Heeft u/ heb jij behoefte om ook deel uit te maken van een kring?
Aanmelden kan hier, bij de ouderling V&T René Bijl, of op de gemeenteavond van 19 september.

Aanmelden kringen

Alpha-cursus

alpha 2016Door wie?
Deze Alpha-cursus wordt dit jaar gezamenlijk georganiseerd vanuit de Nieuwe Kerkgemeente, de Beatrixkerkgemeente, de Bethelkerkgemeente en de Kleopasgemeente te Ede.

Voor wie?
Deze cursus is voor iedereen die meer wil weten over het christelijk geloof. Het doel van de cursus is om mensen kennis te laten maken met de basis van het evangelie.

Lees meer

Vrouwenkring Eva

Deze vrouwenkring komt gedurende het herfst-/winterseizoen elke 3 weken op donderdagavond bij elkaar. Dit gebeurt bij één van de leden thuis. De avonden zijn te omschrijven als ‘zinvol’ en ‘gezellig’.

Lees meer

Kring voor mensen met rouw en verdriet

Vanuit de Kleopasgemeente is er in het najaar van 2016 een kring gestart voor mensen met rouw en verdriet.
In deze kring (max 8 personen) komen we 6 keer samen om ervaringen te delen met lotgenoten.
De ervaring leert dat het delen van gevoelens helpt.
Als u korter of langer geleden iemand hebt verloren: u bent welkom.

Lees meer

Seniorenmiddagen

Een aantal keer per seizoen (september tot maart/april) wordt er een seniorenmiddag gehouden. Deze middagen zijn gericht op onderlinge ontmoeting, ontspanning en bezinning. Deze bezinning wordt meestal gedaan door de predikant of kerkelijk werker. Na de bezinning is er ruimte voor een spreker die iets komt vertellen (of laten zien ) over een bepaald onderwerp; ook kan het gebeuren dat we op een creatieve manier met elkaar aan de slag gaan. Een gewone middag begint om 14:30 uur en eindigt rond de klok van 17:00 uur. Indien de seniorenmiddag om 16:00 uur begint, dan betekent dit dat we ook samen eten. Alle senioren uit de Rietkampen (Kleopasgemeente) en Ede-Zuid (Bethelkerk) zijn van harte welkom; maar ook als u niet lid bent van onze gemeente verwelkomen wij u graag! In verband met praktische redenen worden de seniorenmiddagen in de Bethelkerk gehouden (Jan Th. Tooroplaan 133).

Contactpersoon: Cock Kroon (kerkelijk werker Kleopasgemeente)

28 september 14.30 uur – 17.00 uur Belgische Vluchtelingen op de hei
23 november 15.00 uur – 18.30 uur Gelders Landschap & Kastelen (met maaltijd)
15 februari 14.30 uur – 17.00 uur Het leven van Corrie ten Boom
12 april 15.00 uur – 18.30 uur Pasen+ (met maaltijd)
7 juni 14.30 uur – 17.00 uur Kroonjaren van Beatrix (film)

Lees meer

Seniorenkring

seniorenkringIn onze wijkgemeente bestaat al enkele jaren een seniorenkring. Deze kring is bedoeld voor de oudere gemeenteleden uit onze wijk, maar senioren uit andere hoeken zijn ook welkom.
Seniorenkring, elke 2e donderdag van de maand, van 10-12 uur in het Kerkelijk Centrum Emmaüs.

Lees meer

Kring voor jonge moeders

Op dit moment zijn we een kring aan het opstarten voor (jonge) moeders.
Heb je interesse in een kring op de donderdagochtend, van 9:15 tot 11:15 uur, stuur dan een mailtje.
Kinderen zijn welkom!

Lees meer

Leerhuis Kleopas

25 september startten we met Lila, de nieuwste roman van Marilynne Robinson.
13 november, 11 december en 29 januari 2017 bespreken we als Leerhuis: Vreemdelingen en Priesters; christelijke missionaire identiteit in seculier Europa van Stefan Paas. De christelijke kerk moeten in haar zoektocht naar een missionaire identiteit de veronderstelling van een christelijke wereld achter zich laten. Ze is niet alleen een vreemdeling, maar ook een priester die God vertegenwoordigt bij de mensen en de mensen bij God.

Lees meer