kleopaslogo

Terugblik seniorenmiddag 15 november

KleopasO zwDe Kleopasgemeente is een betrokken wijkgemeente die trouw is aan Gods woord, waar Jezus Christus en Zijn verlossingswerk centraal staan en die gemeente wil zijn in deze tijd en wereld.

Terugblik seniorenmiddag 15 november

Woensdagmiddag 15 november jl. was er weer een seniorenmiddag. Veel senioren uit Ede en omgeving wisten de weg naar de Bethelkerk te vinden, zodat de zaal zich vulde met veel vertrouwde en ook nieuwe gezichten. Goed om elkaar weer te ontmoeten! Na de opening door Tinus Hoogendoorn, de nieuwe voorzitter van de Commissie, werd het woord gegeven aan mw. drs. Alie Hoek-van Kooten. Zij hield een presentatie over ‘Medische verrassingen in de Bijbel OT en NT’.

In de Bijbel worden de mensen zo levensecht beschreven dat ook ziekten en handicaps er in naar voren komen. Ook worden er allerlei waardevolle medische adviezen gegeven in de Bijbel. Denk aan de wetten van Leviticus of aan de klomp vijgen die koning Hizkia op zijn zweer moest leggen. Vele personen en gebeurtenissen kwamen deze middag aan de orde en Alie gaf hierover teksten met uitleg erbij. Zo kwamen er in de Bijbel al operatieve ingrepen voor. Ook voedingsregels worden er in de Bijbel vermeld. Wij kunnen dit nu ook terugvinden bij o.a. de Hartstichting. Voor die tijd dus heel bijzonder!

Ook infecties, kanker, afwijkingen, psychiatrie, arts Lukas, het moederschap, twee medische gelijkenissen en diverse aandoeningen kwamen voorbij. In al deze levensechte verhalen komt de mens naar voren die gebukt gaat onder zijn ziekte of handicap en wanhopig zoekt naar genezing. Ook wat dat betreft is er weinig nieuws onder de zon.
We kijken terug op een leerzame, boeiende middag. Ook in de pauze was er volop ruimte voor ontmoeting en konden we de verkooptafel van de dameskrans bekijken en was er de mogelijkheid om cadeautjes etc. te kopen. 

Na de afsluiting konden we gaan genieten van de diverse stamppotten. Dat samen eten verbindt, was te zien en te horen!
De volgende seniorenmiddag is op woensdagmiddag 14 februari van 14.30 – 17.00 uur. Spreker zal dan de heer Mouthaan zijn met het onderwerp ‘Het leven in de jaren ’50, aan de hand van een kruidenierswinkel’.

Ouderen IMG 8361

Ouderen IMG 8363

Ouderen IMG 8373