kleopaslogo

Kleopasgemeente Nieuws

KleopasO zwDe Kleopasgemeente is een betrokken wijkgemeente die trouw is aan Gods woord, waar Jezus Christus en Zijn verlossingswerk centraal staan en die gemeente wil zijn in deze tijd en wereld.

Bruiloftskleed (Openbaring 19) Nieuw kleed- daar hoort ook nieuw leven en nieuwe toewijding bij!

by Kleopasgemeente Ede

Aanmelden Kleopas Kom-en-Eet

save the date Kleopas Kom en Eet Maaltijd paintOp zaterdag 10 maart 2018 is het weer zover, de Kleopas Kom en Eet Maaltijd.

Na de geslaagde maaltijd van afgelopen jaar hopen we komende keer (weer) op uw komst. Het thema is ovenschotels en hartige taarten. Voor de kinderen is er een eigen hoek ingericht.

De inloop is vanaf 16:15 en de maaltijd zelf start om 17:00. Iedereen van de Kleopasgemeente is welkom. Daarnaast moedigen we u aan om gasten mee te nemen. (Ook zonder gasten bent u van harte welkom).

U kunt zich hier opgeven of telefonisch via: 0318-641055

Tot ziens!

Aanmelden

Alpha-cursus

alpha 2016Alpha cursus januari 2018 Kennismakingsavond-Start Alpha-cursus!

Door wie?
Deze Alpha-cursus wordt dit jaar gezamenlijk georganiseerd vanuit de Nieuwe Kerkgemeente, de Beatrixkerkgemeente, de Bethelkerkgemeente en de Kleopasgemeente te Ede.

Voor wie?
Deze cursus is voor iedereen die meer wil weten over het christelijk geloof. Het doel van de cursus is om mensen kennis te laten maken met de basis van het evangelie.

Lees meer

Kinderkerstmusical - WELKOM!

2017KinderKerstMusical2Zaterdag 23 december viert de Kleopasgemeente het kerstfeest met de musical “Kom, vier het Feest met Mij”. Veel kinderen oefenen al weken om een prachtige musical op te voeren.

We starten om 17:00 en 19:00.

Van harte welkom! In het Emmaüsgebouw, Laan der Verenigde Naties 94, Ede.

KinderNevenDienst Kerstproject lied

20171129SelaInHetLichtHallo kinderen!
Zondag 3 december starten we in de KinderNevenDienst met het Kerstproject en daar hoort een lied bij. Omdat we om de week KND hebben is de tijd erg krap om dit goed te leren. Daarom de vraag aan jou of het lied alvast wilt leren. Het lied staat op YouTube.
Tot ziens in de KinderNevenDienst!

Lied via YouTube

Aanmelden Jaarthemadag

Jaarthema 2017 2018 DEF2Op zaterdag 20 januari is er, opnieuw sinds enkele jaren, weer een Kleopas Jaarthemadag. Een inspirerende en opbouwende middag voor de hele gemeente om verder na te denken over ons jaarthema "De hoop die in ons leeft!". Ds. Jelle de Kok uit Wilsum zal spreken met daarnaast een gevarieerd keuzeprogramma. Geef je op via het inschrijfformulier!
Voor vragen of opmerkingen kan je mailen naar de commissie Vorming & Toerusting: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Jaarthemadag    : De hoop die in ons leeft.
Spreker         : Ds. Jelle de Kok uit Wilsum met aansluitend keuzeprogramma.
Wanneer         : Zaterdag 20 januari 2018
Waar            : Kerkelijk Centrum Emmaus.
13.30-14.00 uur : inloop (kinderen kunnen naar de oppas)
14.00-15.00 uur : programma met ds. Jelle de Kok.
15.15-16.30 uur : keuzeprogramma (van te voren opgeven)
16.30-17.00 uur : ontmoeting en ontspanning (kinderen ophalen bij oppas)
17.00-18.30 uur : maaltijd en gezamenlijk afsluiten.

Aanmelden

Terugblik seniorenmiddag 15 november

Ouderen IMG 8373Woensdagmiddag 15 november jl. was er weer een seniorenmiddag. Veel senioren uit Ede en omgeving wisten de weg naar de Bethelkerk te vinden, zodat de zaal zich vulde met veel vertrouwde en ook nieuwe gezichten. Goed om elkaar weer te ontmoeten! Na de opening door Tinus Hoogendoorn, de nieuwe voorzitter van de Commissie, werd het woord gegeven aan mw. drs. Alie Hoek-van Kooten. Zij hield een presentatie over ‘Medische verrassingen in de Bijbel OT en NT’.

Lees meer

Actie nieuwe apparatuur geluidstechniek

20171119 MixerAfgelopen jaar heeft Kerkelijk Centrum Emmaüs geïnvesteerd in nieuwe geluidsapparatuur en Kerk-TV. Hiervan maken wij tijdens diensten van Kleopasgemeente inmiddels dankbaar gebruik. Deze nieuwe geluidsapparatuur is echter alleen geschikt voor spraak, niet voor zang of instrumenten.
Omdat de oude geluidsapparatuur die tot nu toe door Kleopasgemeente gebruikt wordt bij Jeugddiensten, Zangdiensten en tijdens kamp reeds afgeschreven is, is het nu een goed moment om nieuwe geluidsapparatuur aan te schaffen, dat aan kan aansluiten op de geluidsapparatuur van Emmaüs en geschikt is voor zang en instrumenten. Denk hierbij aan een rack met mixer, draadloze bediening en goede zang- en instrumentmicrofoons.

Hiervoor is in afgelopen jaren reeds in de Wijkkas een reservering opgebouwd. Echter omdat het een fors bedrag betreft, en met investeren in nieuwe geluidsapparatuur de bodem van de Wijkkas snel in zicht komt, wordt in november 2017 een actie gehouden voor het inzamelen van geld. Wat is nodig?

Indien voor bijvoorbeeld een goed bezochte Kerstdienst met 400 kerkgangers een fictieve toegangsprijs gevraagd zou worden van € 5,- per persoon, dan zouden we al grotendeels uit de kosten zijn. Zondag 26 november 2017 kunt u na afloop van de diensten inschrijven op een intekenlijst voor uw bijdrage. Een gift kunt u nu natuurlijk ook overmaken op de Wijkkas, IBAN “NL06INGB0003445837” met vermelding “Geluidstechniek”. Vragen kunt u per e-mail richten aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Moment van gebed

gebed

Ook in 2017 en 2018 bidden we weer met elkaar voor de eredienst, de kerkenraad, zieken, specifieke activiteiten in onze wijk en andere ingebrachte gebedspunten. Op woensdag vanaf 19.00 tot 19.45. Klik op Lees meer... voor de agenda.

Lees meer